Aangepast handboogschieten sporten VZOD handboogsport pijl en boog schieten

Aangepast sporten bij VZOD handboogsport Aangepast sporten bij VZOD handboogsport

Aangepast handboogschieten sporten VZOD handboogsport pijl en boog schieten

Bij VZOD is het mogelijk om te sporten met een handicap. Onze accommodatie is geheel rolstoel vriendelijk en biedt de mogelijkheid tot deelname voor bv rolstoelers aan wedstrijden, trainingen en andere activiteiten. Binnen de handboogsport is het een goede traditie dat mensen met een handicap/belemmering als volwaardig lid gezien en behandeld worden. De handboogsport is dan ook een van de weinige sporten waarbij integratie geen enkel probleem geeft. U kunt deelnemen als teamlid of als persoonlijke sporter. Een team kan dan bestaan uit:

  • Volwassen sporter
  • Junior/aspirant sporter
  • Dame/heer
  • Aangepast sporter

Deze vorm van sporten heeft een groot voordeel ten opzichte van andere sporten, immers uw geschoten roos is net zoveel waard als de roos van uw teamgenoot of tegenstander. Het bijzondere is dat meetellen als volwaardig team en clublid voldoening geeft en altijd een positief gevoel geeft bij zowel de aangepast sporter als de teamgenoten. Sport is belangrijk voor uw lichamelijke gezondheid maar minstens zo belangrijk is uw welzijn. De vriendschappelijke en collegiale contacten binnen VZOD geven u een welkome aanvulling op uw sociale leven en dat is minstens zo belangrijk. VZOD staat niet voor niets voor VREUGDE ZIJ ONS DOEL, en dat geld ook voor aangepast sporters. Is gewoon in teamverband of individueel sporten binnen de handboogsport niet uitdagend genoeg voor u, dan is er altijd nog de mogelijkheid om door te groeiten naar de selectie van de NHB aangepast sporten. Kijk hiervoor op de site van de NHB, of World Archery 
Aangepast sporten kan bij VZOD voor recurve, compound, barebow, longbow of jachtboog. Kortom, alles wat de andere leden kunnnen, kan en mag u ook.

Gelezen: 976 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

CB Login

Leden NHB

Site NHB

Reglementen

Indoorcomp

25 m comp.